Dat weinig beweging niet goed is voor de gezondheid dat weten we allemaal ondertussen.
Maar lang aan een bureau zitten of uren achter mekaar in de zetel hangen ? De gevolgen zijn enorm. Vele ziekten worden veroorzaakt door sedentair zitgedrag.
Of denk alleen maar eens aan die vervelende nekpijnen, rugpijn en stijve gewrichten. Of pijn aan de arm en pols (muis-armsyndroom) door lang in de zelfde positie een computermuis te hanteren.

👉  We gaan de nadelen bespreken van langdurig zitten en bespreken wat de negatieve invloed is op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

👉  We gaan je aanleren hoe je correct aan je bureau kan zitten en hoe je aanpassingen kan doen.

👉  We gaan kijken hoe je de grote nadelen van langdurig zitten gunstig kan beïnvloeden. Dit gaan we doen door inzicht te krijgen in de problematiek en we gaan aan de slag met oefeningen die je direct kan toepassen aan je bureau thuis of op het werk.

🍒  En als kers de taart krijg je levensstijladvies met oa aspecten uit Intermittent Living en Lifestyle Medicine die je gaan helpen om de negatieve spiraal van langdurig zitten te doorbreken.
Hoe kan een koude douche helpen? Welke ademhaling kan ik doen om meer energie te krijgen? Kan Intermittent Fasting helpen?
Ik doe dit samen met beweegexpert, ergonoom en intermittent living expert Filip Debast.

  • Solleveld 11, 1700 Sint-Martens-Bodegem
  • 7 februari 2024

Wanneer deze datum niet pas kan je je aanmelden voor onze wachtlijst.