BOEK JE AFSPRAAK !

BOEK JE AFSPRAAK !

Bruno Janssens heeft  een jarenlange expertise opgebouwd voor het behandelen van  sport – en topsporters.  Hij was als therapeut bedrijvig in de eerste klasse van de Belgische Volleybalcompetitie bij CompuBooks Dilbeek .In zijn tienerjaren zwom hij in de Belgische nationale competitie. Hier  ondervond hij aan den lijve wat topsport betekent.

Hij ontwikkelde zijn eigen visie op de behandeling van topsportletsels mede door aanvullende opleidingen in De Bakala Academy (fietsanalyse) en het opleidingscentrum SmartEducation (loopanalyse)

Osteopathie zorgt voor zowel het herstellen als het voorkomen van blessures. De handeling van de osteopaat wordt op iedere sporter persoonlijk afgestemd. Onderzoek en behandeling richten zich niet alleen op de plaats van de blessure maar op het gehele bewegingsapparaat. Bewegingsverlies ergens in het lichaam kan grote gevolgen hebben voor de sportprestatie. Het vergroot ook de kans op blessures.

De osteopaat spoort dit bewegingsverlies op en herstelt het voordat er problemen kunnen ontstaan. Zo kan de sporter optimaal blijven presteren. De behandelfrequentie wordt afgestemd op de individuele noden van de sporter. De blessure wordt in een groter geheel geplaatst. Hierdoor kan de oorzaak van het probleem specifiek worden aangepakt.

Ook het herstel of recuperatie kunnen we bevorderen met osteopathische technieken. Daarnaast kan de techniek van hartcoherentie soelaas bieden bij recuperatie en ook de concentratie voor een wedstrijd bevorderen. heartmathbenelux.com

Bruno geeft na een osteopatische screening deskundig advies en behandeling aan de atleet maar geeft tevens zijn expertise door aan trainers, sportverenigingen, personal coaches en collega’s kinesitherapeuten.

In zijn thuishaven Dilbeek (Vlaams-Brabant,Brussel) werkt hij samen met sportdokter Luc Itterbeek van Sportlabo.be. Naast een deskundig sportonderzoek is ook de samenwerking met collega’s sportkinesitherapeuten in de buurt belangrijk om de osteopatische behandeling te optimaliseren. Voorts ondersteunt hij mee de medische staf van Basketbal Club Asse-Ternat (eerste landelijke).

In de praktijk te Dilbeek krijgt Bruno ondersteuning van sportosteopaat i.o. Alexander Van den Bergh.

Voor de regio Antwerpen (Wilrijk) werkt hij samen met Sports Perfomance Center Antwerpen . Daar kan Bruno rekenen op de samenwerking met topkine Koen Embrechts en een heel sterk team van sportkinesisten. In deze praktijk worden heel wat topatleten begeleid oa Antwerp Giants, Beach duo Koekelkoren-van Walle en vele andere topsporters. In deze praktijk krijgt Bruno ook nog ondersteuning van sportosteopaat i.o. Thomas Faes.

Voor osteopatische sportscreening –advies en behandeling kan je op 2 locaties in Vlaanderen terecht.