In onze praktijk Enerki geven we heel wat tips omtrent gezonde levenswijze als aanvulling op een behandeling.

Mede door een brede interesse in algemene gezondheid volgde Bruno een bijkomende opleiding als Intermittent Living Coach.

We kunnen mensen nog meer motiveren om even stil te staan bij het ontstaan van hun klachten en hun tools aanreiken om er zelf iets aan te doen of te veranderen.

Zo is onze jaarlijkse lezing over gezonde levensstijl altijd een groot succes . Mensen worden meer en meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl.

Wanneer we tips aanreiken zal dit meestal gaan over rust en ontspannning, hoe herstel je van zware inspanningen en wat kan je veranderen (resetten) in bv voeding, levenswijze enz…..

Aanvullend op onze behandeling kunnen we nu een aantal items aanbieden die een extra stimulans kunnen bieden om nog meer bewuster om te gaan met gezondheid.

Zo starten we met een aantal workshops waar je heel wat bruikbare tips zal krijgen om zelf mee aan de slag te gaan. Of hoe jouw levensstijl JOUW gezondheid kan beïnvloeden.

Verder hebben we de drie grote R’s die ons algemeen WELZIJN kunnen stimuleren.

Rust & Relax

Is de combinatie van een osteopatische behandeling waar we gebruik maken van technieken die een  overstress toestand terug gaat balanceren naar een normaal rustige toestand door middel van oa cranio-sacrale technieken, fasciale release technieken die het emo-energetisch systeem terug herstellen en juiste ademhalingstechnieken die  het rustgevend zenuwstelsel stimuleren.

Aanvullend kan je door gebruiken te maken van sauna en infraroodwarmte een extra rustgevende prikkel ervaren.

Afspraak of info op aanvraag mail bruno@enerki.be

Recovery (herstel)

Hier maken we gebruik van osteopatische technieken die het herstel gaan bevorderen.

Aanvullend werken we hiervoor ook met ademhalingsoefeningen  waaronder onder andere  Hartcoherentie  een methode is die we je kunnen aanleren , maar ook hypoxie is  een heel effectieve methode.

Aanvullend kan je gebruik maken van sauna en infrarood die door de warmte afvoer van melkzuur gaan stimuleren en ook zorgen voor een diepe doorbloeding van de spieren.

Ook een  ijsbad of koud afdouchen kunnen de doorbloeding stimuleren als je dit afwisselt met warmte. Maar weet dat het nemen van een ijsbad ontstekingsremmend werkt. Ook al deze ervaringen kan je beleven bij ons…

Afspraak op info op aanvraag mail bruno@enerki.be

Reset

In de reset methode maken we gebruik van kortstondige prikkels op onregelmatige basis om lichaam en geest terug in balans te brengen.

We gaan als het ware het fysieke en het psychische systeem wakker schudden om zo terug een balans te creëren.

Deze korte prikkels noemen we hormetische prikkels.

We gebruiken de principes uit het systeem van  Intermittent Living.

Intermittent Living maakt gebruik van 7 grote interventies om lichaam en geest als het ware wakker te schudden :

  • Intermittent Cold
  • Intermittent Fasting
  • Intermitten Heat
  • Intermittent Drinking
  • Intermittent Excercise
  • Intermittent Drinking

Afspraak op info op aanvraag mail bruno@enerki.be