Lezing/Workshop

90% van de bevolking ademt "verkeerd".

Onze manier van ademen kan welvaartsziekten veroorzaken en in stand houden. Wat met angst, depressie, negatieve gevoelens en burnout ? Dit gaat zeker allemaal aan bod komen in de lezing. We gaan met psychologe en ademcoach Liesbeth Vander Elst aan de slag om goed te leren ademen en er komen ook een reeds oefeningen aan bod die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse (stress) leven.

De workshop zal vooral gegeven worden door 4 personen:

Liesbeth Vander Elst (36) is psycholoog en ademcoach. In haar werk combineert zij haar kennis van psychologie en ademhaling: met de CapnoTrainer onderzoekt zij het verband tussen gedachten, emoties, klachten en ademhaling. Dankzij deze individuele benadering ontdekken cliënten wat hun unieke triggers zijn die leiden tot dysfunctionele ademhaling en daardoor tot hun klachten. Door dit inzicht leren ze weer gezond te ademen en nemen ze hun leven, gezondheid en vitaliteit weer in eigen handen.

Een gezonde levensstijl is voor Liesbeth heel belangrijk. Toen zij in 2015 de diagnose spondyloartritis kreeg, had zij elke dag last van ontsteking en vermoeidheid. Dankzij de combinatie van gezonde voeding, cold exposure, ademwerk en beweging, heeft Liesbeth geen last meer van ontsteking en heeft ze tonnen energie. Het is haar missie om dit te delen met anderen en anderen te inspireren.

De praktische ademsessie zal mee begeleid worden door Julie Claassens: Julie is verslingerd aan yoga sinds haar eerste vinyasa les, zo’n zeventien jaar geleden. Elke practice verbindt haar met zichzelf en vanuit die plek met anderen. Ze is opgeleid in yin, hatha, yoga therapie – juiste houding, preventie/genezing van ziekte – en mindfulness meditatie. Momenteel specialiseert ze in de vrouwelijke bekkenbodem en traumaverwerking. Zij startte met lesgeven in 2016 in Kinshasa, Congo. Eerst aan kinderen en dan aan vrienden en collega’s. Ze gelooft rotsvast in yoga als genezende en transformerende tool voor hoofd, lichaam en geest. Na een recente reis naar Indië besloot ze zich fulltime toe te leggen op yoga, ademhaling en meditatie.

Haar lessen zijn energetische verhalen, ontstaan uit ademhaling en beweging, begeleid door woorden en muziek. Ze focust op bewust bewegen, persoonlijke begeleiding en voorzichtig gebruik van het lichaam als een instrument voor algemene gezondheid.

  • dr Els Van Lathem orthomoleculair therapeut en arts gaat de relatie verduidelijken tussen ziektebeelden en ademhaling.
  • Filip Debast beweegexpert en Intermittent Living coach zal het belang aanhalen tussen houding, beweging en ademhaling.
  • Verder zal Bruno Janssens dit geheel inleiden met zijn ervaringen uit de praktijk.
  • Odisee Hogeschool Campus Parnas Dilbeek
  • Donderdag 25 mei 2023 19u

Bij interesse voor een nieuwe datum schrijf je hier in op de wachtlijst.

Wanneer deze datum niet pas kan je je aanmelden voor onze wachtlijst.