Osteopathie en hartcoherentie

Wanneer mensen onder langdurige stress staan, heeft dat invloed op lichaam en geest.

Onze huidige maatschappij is veeleisend en meer en meer mensen hebben moeite om hun innerlijke rust te bewaren. Jaarlijks melden vele werknemers zich ziek vanwege stress op het werk.
Ook Bij kinderen hebben stress en negatieve emoties een grote invloed op leer- en ontwikkelingsprocessen.

Een situatie van stress of totale uitputting kan het organisme kort of langdurig uit evenwicht brengen met als gevolg lichamelijke ongemakken zoals nek en lage rugklachten, hyperventilatie,hoofdpijn, burn-out,vermoeidheid, libidoverlies,druk op borstregio, slapeloosheid enz…enz…

Osteopathie kan een erg belangrijke ondersteuning zijn, om dit verloren evenwicht terug in ‘balans’ te brengen.

De osteopaat beschikt over tal van technieken die op de gerelateerde symptomen een gunstige invloed kunnen hebben.
 Zachte manipulaties ter hoogte van de schedel, de wervelkolom en de organen zullen de beweeglijkheid en de spanning van de verschillende structuren beïnvloeden, waardoor een overprikkeling van voornamelijk het vegetatieve zenuwstelsel (het zenuwstelsel dat onder andere de ademhaling, de spijsvertering, de hartslag, verwijden en vernauwen van de bloedvaten) genormaliseerd wordt.

We kunnen dit ook extra ondersteunen met kinesiologie, bachbloesems en chakratherapie.

In onze praktijk Enerki gebruiken we in relatie tot stressgerelateerde klachten het biofeedback toestel om de hartcoherentie te meten.  We leren de patiënt  een rustige ademhaling aan die het grootste deel van de stress  reduceert en dus ook de klachten vermindert.

Deze oefening doe je 3 tot 6 minuten per dag. Je immuunsysteem wordt extra ondersteund en heeft zelfs een positieve invloed op je brein.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk methode waarbij we met een eenvoudige ademhalingstechniek het hart en het brein in balans brengen. Het is een probaat middel tegen burn-out, hyperventilatie en stress

Hoe gaan wij te werk:

Via een uitgebreid gesprek proberen we te achterhalen waar de grootste stressfactor zit en welke invloed dit heeft op lichaam en geest.

Met een feedback toestel bekijken we hoe de stress invloed heeft op je ademhaling.

We leren de juiste ademhaling aan en kijken of we het ademhalingspatroon kunnen corrigeren. Hierdoor kunnen we de stress reduceren.

We combineren de osteopatische, je lichaam totaal te ontspannen.

We combineren technieken uit de osteopathie die stress reduceren om het lichaam helemaal te ontspannen. Zo kan de hartcoherentie techniek beter en efficiënter uitgevoerd worden.

Je krijgt oefeningen mee om dagelijks thuis te doen………